Топловъздушни генератори на твърдо гориво и биомаса STEP

Топловъздушните генератори на твърдо гориво и биомаса се характеризират с висока термична ефективност и се използват за отопление както на битови, така и на промишлени сгради.

Основни предимства в сравнение с други системи за отопление са бързото затопляне на въздуха и отсъствието на отоплителна инсталация, което намалява инвестицията, а също се предотвратява опасността от замръзване.

Моделът Топловъздушните генератори на твърдо гориво е с ръчно подаване на горивото, но той бързо може да се превърне в автоматичен чрез поставяне на пелетна горелка на вратичката. В този случай генераторът ще може да работи по избор или на твърдо гориво, или на пелети. Посредством програма потребителят може да настрои контролния панел на автоматично стартиране на подаването на пелети след изгаряне на всички дърва.

Във връзка с високото съдържание на вода в дървесината, която може да намали К.П.Д. на генератора и може да представлява източник на висока корозионна атака, горивната камера е изработена от неръждаема стомана AISI 304 и от години се прилага специфична технология за заваряване на продуктите на STEP.

Генераторът  на STEP предлага много висока ефективност, благодарение на специално обработения топлообменник над горивната камера. При изгарянето на дърва се постига К.П.Д. над 90%, а при работа с пелети генераторът достига 92%. Технологията на топлообменника с тръби позволява модулация на изхода на генератора до 50% с дървесината и до 20% с пелети.

Топловъздушните генератори на STEP се предлагат с мощности от 30 до 250 kW. Те са окомплектовани с шнек 1,8 m и контейнер за пелети 360 kg.

Повече инфрмация и ценова лиса можете да откриете в нашия сайт.

Отговорете

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s